Interpretació per al Projecte Ciutats Defensors dels Drets Humans 2015

Des del 29 de setembre fins el 9 d’octubre de 2015 vam col·laborar com a intèrprets en el Projecte de les Ciutats Defensors dels Drets Humans, organitzat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), juntament amb els ajuntaments de Sant Boi, Viladecans, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Gavà, Castelldefels, Sant Just Desvern i Barberà del Vallès.

Van ser convidats 6 defensors dels drets humans que treballen en sis regions diferents del món, sovint posant en perill la seva llibertat i seguretat a través del seu activisme, fins i tot la seva vida. Aquests defensors eren Maryam AlKhawaja, Ruth Mumbi, Yolanda Oquelín, el Pare Pedro Pantoja, Helena Maleno i Andrés Krakenberger. Dues defensores més de Rwanda i del Marroc, també convidades, no van poder acudir per haver estat empresonades en els seus països a causa del seu activisme en defensa dels drets humans.

Van ser uns dies plens d’energia i d’emoció, amb l’alegria de poder participar i col·laborar en la conscienciació del paper que juguen els nostres governs d’Occident a l’hora de promoure i defensar els drets humans, per adonar-nos que no podem quedar-nos amb els braços creuats davant de catàstrofes humanes com els emigrants que moren cada dia intentant creuar les fronteres, o que són torturats o assassinats per les màfies organitzades. O per denunciar que el govern d’Espanya doni suport actualment la venda d’armes a països com Aràbia Saudita o els Emirats Àrabs Units, que cometen flagrants violacions dels drets humans més elementals.

Facebook
Twitter
LinkedIn